logometnaam

Werkwijze en spelregels

Ben je geïnteresseerd, wil je je aanmelden of heb je vragen over de hulpverlening? Dan kun je het contactformulier invullen en versturen. Ik neem dan contact op met je. Mijn praktijkdag is vnl. de woensdag.

In het eerste gesprek gaan we na of de hulp aansluit op de vragen en zorgen die je hebt. Wanneer je besluit om verder te gaan, dan sluiten we een behandelovereenkomst, waarin we beschrijven op welke manier we aan doelen werken en de termijn die we daarbij aanhouden.

Daarna start het hulpverleningsproces. En daarbij geldt: hulpverlening is samenwerken, waarbij je zelf de regie houdt. Er wordt een verslag van de gesprekken gemaakt. Dit dossier wordt bewaard achter slot en grendel gedurende maximaal 15 jaar. Daarna wordt het vernietigd. Zonder je instemming mag ik deze gegevens nooit doorsturen aan anderen. De wetten en regels van privacy en vertrouwelijkheid gelden.

Indien nodig voor de hulpverlening werk ik samen met de huisarts of een andere hulpverlener. Dit gaat altijd in samenspraak en niet zonder je schriftelijke toestemming.

Voor informatie over privacy en klachten verwijs ik je naar de site van beroepsvereniging VCW www.vcwsite.org en naar de site van de NAP, www.nap-psychotherapie.nl. Ik ben gebonden aan de codes van deze beroepsverenigingen.

Feedback op de hulpverlening is een dienst aan de kwaliteit. Graag hoor ik wat nog beter kan om de kwaliteit van de hulpverlening hoog te houden.

Deelname aan een intervisiegroep waarborgt mede de kwaliteit van mijn hulpverlening. Cliëntsituaties worden in anonimiteit besproken met therapeuten, die op hun beurt ook aan geheimhouding gebonden zijn. Intervisie is verplicht door de beroepsverenigingen.

Afspraken kunnen tot uiterlijk twee werkdagen van tevoren worden geannuleerd. Wanneer je je later afmeldt, dan wordt de afspraak in rekening gebracht. Annuleren graag schriftelijk, via email of telefoon.

 

Kees Verduijn MCH