logometnaam

Kees Verduijn

Opleiding

Mijn Maatschappelijk Werk diploma heb ik behaald in 1984. Vervolgens mijn  HBO-Theologiediploma (1992). Daarna heb ik me gespecialiseerd in de gezinsbegeleiding met de registratie Video Hometrainer (1991)  en het volgen van de Voortgezette Opleiding Jeugd, Gezin- en Pleegzorg te Amsterdam (1993). Vervolgens de (VCW-en EAP-) registratie Contextueel Therapeut (2003) en heb ik specialistische cursussen gevolgd in partnerrelatietherapie: Emotionally Focused Therapy (EFT) en de Narratieve Systeemtherapie.

Kees VerduijnIn 2013 behaalde ik de Mastergraad Contextuele Hulpverlening met een onderzoek vanuit het lectoraat Jeugd en Gezin van de CHE te Ede naar de interventie van ‘Verbindende vragen’ in de gezinshulpverlening. Dit onderzoek leidde tot een publicatie in het boek ‘Hulpverlening aan jeugd en gezin’.

Werkervaring

Vanaf 1985 ben ik werkzaam geweest als maatschappelijk werker en jeugdhulpverlener. Gedurende ruim 20 jaar heb ik de opleiding en supervisie ‘Video Hometraining’ verzorgd binnen de instellingen waar ik heb gewerkt.  

Sinds 2000 werk ik als docent en supervisor aan de Academie Sociale Studies van de CHE te Ede binnen de Bachelor Social Work, de Master Contextuele Hulpverlening en als coördinator binnen de Post HBO Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding en de specialisatieopleiding Contextuele Hulpverening.

Daarnaast ben ik verbonden als onderzoeker aan het lectoraat ‘Jeugd en Gezin’ van deze academie. Afgelopen jaren heb ik samen met een collega onderzoek gedaan naar de vormgeving van de CLAS methodiek binnen verschillende jeugdhulpverleningsinstellingen. Dit betreft de hulpverlening aan gezinnen en families, die te maken hebben met seksueel misbruik.

Last but not least de kern van mijn werk: vanaf 2003 ben ik werkzaam als Contextueel Therapeut te Barneveld. De hulpverlening aan kinderen en ouders, aan mannen en vrouwen en aan enkelingen vormt het kloppend hart van al mijn andere werkzaamheden.

En verder…

… publiceer ik regelmatig artikelen binnen het vakgebied van de gezinshulpverlening. (zie: ‘Publicaties’)

… ben ik betrokken bij het IVN Barneveld- Lunteren als natuurgids en in mijn vrije tijd als wandelaar regelmatig in de natuur te vinden. Daar ervaar ik de seizoenen, de groeikracht, de rijpingstijd en het vrucht dragen, de eindigheid én het nieuwe leven. De praktijkruimte is gelegen naast het prachtige landgoed Schaffelaar en biedt gelegenheid om al wandelend op adem te komen.  

… verdiep ik me en ben uitgebreid geschoold in diverse vormen van Christelijke spiritualiteit en meditatie. De verbondenheid met Christus vormt de bron in mijn bestaan. 

 

Kees Verduijn MCH